Abordare

Medicina funcțională identifică şi ameliorează disfuncții în fiziologia și biochimia corpului uman ca metodă primară de îmbunătățire a sănătății pacientului.

Dr. Ana Maria Stoica Medicina Functionala
dr ana maria stoica functional medicine certified practitioner badge

Parteneriat pe termen lung

Medicul specialist de medicină funcțională inițiază un parteneriat pe termen lung cu pacientul, verificând întreg istoricul medical al acestuia și observând interacțiunile dintre factorii genetici, factorii de mediu și stilul de viață, care pot influența sănătatea pe termen lung:

Factorii de mediu

Aerul pe care îl respirăm și apa pe care o bem, obiceiurile alimentare, calitatea alimentelor, nivelul de activitate fizică și expunerile toxice sau traumele pe care le-am experimentat ne afectează sănătatea.

Conexiunea minte-corp

Factorii psihologici, spirituali și sociali pot avea o influență profundă asupra stării de sănătate. Medicul specialist de medicină funcțională ia în considerare toți acești factori pentru a evalua o persoană, pe lângă simptomele fizice.

Structura genetică

Deși genele individuale ne pot face mai sensibili la anumite afecțiuni, ADN-ul nu este o constantă. Cercetările în curs de dezvoltare arată că genele pot fi influențate de tot ceea ce se află în mediul care ne înconjoară, precum și de experiențele, atitudinile și credințele noastre. Acest lucru înseamnă că este posibil să schimbăm modul în care genele sunt activate și exprimate.

Evaluarea tuturor factorilor care declanșează orice tip de disfuncție ajută la înțelegerea modului în care sunt afectate procesele vitale ale organismului uman.

Dr. Ana Maria Stoica Medicina Functionala

Procese legate de funcții majore

Toate aceste procese sunt influențate de factorii de mediu și de structura genetică, iar perturbarea sau dezechilibrarea acestora determină apariția simptomelor şi dezvoltarea afecțiunilor de sănătate.

Tipuri de afecțiuni

Cele mai multe dezechilibre funcționale pot fi restabilite prin medicina funcțională. În anumite cazuri, acestea pot fi complet readuse la funcția optimă, iar în alte cazuri pot fi îmbunătățite în mod substanțial.

Dezechilibre hormonale

Infertilitate
Probleme menstruale
Menopauza
Sindromul ovarelor polichistice
Endometrioză
Burn out
Glanda tiroidă
Glande suprarenale
Oboseală cronică

Antiaging

Sindrom metabolic

Diabet
Rezistenţă la insulină
Probleme de greutate

Tulburări digestive

Sindromul colonului iritabil

Autoimunitate

Glanda tiroidă

Ce spun pacienții

Succesul parteneriatului dintre pacient şi specialistul în medicină funcţională se bazează pe feedback-ul constant venit din partea pacientului

Am întâlnit-o pe doamna dr. Ana Maria Stoica într-un moment în care nu mai aveam mari speranțe că starea mea de sănătate se va îmbunătăți, dar am zis hai să încerc, totuși. Aveam diverse simptome care, după ani de investigații şi vizite la diverși doctori şi practicanți de medicină alternativă, au fost puse pe seama unei mușcături de căpușă, în lipsa unui diagnostic mai clar. De la început, colaborarea a decurs ușor şi clar, am înțeles ca e vorba de un sistem care abordează sănătatea în mod holistic şi nu doar pe părți şi simptome, iar procesul este unul de durată şi în care eu ca pacient trebuie să am un rol activ, ceea ce s-a potrivit cu felul meu de a fi. Bogdan, 44 ani

Abordarea doamnei doctor este foarte minuțioasă, se fac analize amănunțite atât în ţară cât şi în străinătate în laboratoare alese cu grijă de dumneaei, discuții şi consulturi periodice, planuri de alimentație, mișcare şi mindfulness, iar suplimentele necesare tratamentului sunt de cea mai bună calitate.

După aproximativ 2 ani, majoritatea simptomelor au dispărut, starea mea generală este bună, nivelul de energie este ridicat, iar de-a lungul acestui timp am învățat multe lucruri despre corpul meu, despre psihicul meu, despre rolul important al alimentației, al mișcării. Pot spune că am beneficiat nu numai de un act medical, ci şi de multe lecții şi instrumente pe care le pot integra şi folosi cu ușurință de-a lungul vieții.

Dr. Ana Maria Stoica nu face parte din categoria medicilor la care mergem "în fiecare zi". Înainte de a vorbi despre cunoștințele sale infinite în anti-aging, medicină funcțională și medicină metabolică, trebuie să menționez capacitatea ei de a explica, susține, fascina, inspira și motiva orice posibilă ființă umană care își propune să devină mai sănătoasă, să trăiască mai mult și să fie mai fericită! Ana Maria este salvatorul vieții mele. Pe măsură ce am început să îmbătrânesc și am devenit mai atentă la lucrurile care ar putea influența sistemele funcționale ale corpului meu, având-o în viața mea ca medic nutriționist, expert endocrinolog și mentor în sănătate a fost un miracol. Mihaela V, 49 ani

Am cunoscut-o pe Ana Maria printr-o legătură de familie. Mi-a fost recomandată cu căldură și descrisă ca un profesionist uimitor, care mă poate ajuta să-mi transform corpul și să-mi schimb modul în care gândesc despre nutriție în general.

Întreaga experiență a fost o călătorie uluitoare prin diverse amintiri din copilărie, modul în care am crescut, lucruri pe care le-am făcut sau nu le-am făcut, greșelile mele, relația cu mâncarea, analizele de sânge, întrebări despre membrii familiei mele și stilul meu de viață în general. După primul, așa-numitul „interviu/life-scan”, am simțit că am trecut un examen pentru a mă îmbarca într-o navetă spațială către planeta Neptun, ca astronaut.

Perioada care a urmat acestui interviu mi-a amintit de mersul la școală. A trebuit să învăț cum să interpretez diferite senzații, să observ și să-mi monitorizez digestia, să gust diferite alimente, să citesc etichetele, să iau notițe, să mă uit în oglindă și să-mi cunosc corpul. Să-mi citesc corpul. Foarte inspirat.

Au urmat diverse tratamente și programe alimentare, în principal pentru a testa capacitatea corpului meu de a accepta și absorbi substanțele nutritive din diferite grupuri și produse alimentare. Din nou, modul în care corpul meu a reacționat la aceste suplimente și programe alimentare a fost ceva ce nu am mai experimentat înainte, dar m-am simțit bine. Eram bine. Eram pe drumul cel bun.

Se împlinesc 5 ani de când ne-am cunoscut și am învățat multe despre mine, despre corpul meu și întreaga mea existență. Ea este medicul meu, confident de sănătate și prieten pe viață.

Un stil de viață și o alimentație bună și sănătoasă ar trebui să fie pentru toată viața, iar înțelegerea modului în care corpul evoluează și se transformă de-a lungul anilor este foarte importantă pentru a crea o relație stabilă și fericită cu propria persoana și cu mediul tău personal.

Și asta m-a ajutat Ana Maria să realizez. O relație mai bună, mai sănătoasă și mai dinamică cu mine și cu propriul meu corp.

Dr. Ana Maria Stoica Medicina Functionala

Aveți nevoie de un plan de tratament individualizat?

Află mai multe detalii despre parteneriatul dintre pacient și specialistul în medicina funcțională.

Scroll to Top