Dr. Ana Maria Stoica

Medic specialist de medicină funcțională
Medic specialist endocrinologie
Medic specialist medicină de familie

Dr. Ana Maria Stoica Medicina Functionala
dr ana maria stoica functional medicine certified practitioner badge

Sănătatea e o călătorie fascinantă

Pasionată de prevenție și stil de viață sănătos, nu m-am oprit niciodată din a învăţa despre corpul uman și modul în care acesta interacționează cu toți factorii de mediu.

Sănătatea este vitală

O dietă lipsită de substanțe nutritive poate fi cauza multor afecțiuni pe care deseori le considerăm ca fiind parte din normalitatea noastră. Cu înțelegere și sub îndrumarea unui medic specialist, este posibil să facem modificări simple în dietă, ce pot avea un efect profund asupra sănătății și a stării generale de bine.

Valori

Mă ghidez după principiul conform căruia o persoană trebuie tratată ca un întreg, nu doar abordată pe baza unui set de simptome. Înțelegerea interacțiunii dintre procesele ce au loc în organismul uman - detoxifierea, reglarea hormonală şi a neurotransmițătorilor, funcția sistemului imunitar, răspunsurile inflamatorii, procesele psihologice și producția de energie - precum și impactul pe care aceste procese îl pot avea asupra sănătății, sunt extrem de importante.

Principii

Fără a acorda credit dietelor alimentare, consider că fiecare persoană se poate adapta cu uşurinţă unui stil de viață sănătos ce presupune hrană sănătoasă, practicarea unei activități fizice regulate și managementul factorilor de stres.

Experiență profesională

Sunt medic specialist de medicină de familie din 2013, medic specialist endocrinolog din 2019 şi medic specializat în medicină funcțională la Institutul de Medicină Functională din USA din 2015. Pentru a completa cunoștințele de medicină alopată, am urmat cursuri de specializare în nutriție, nutrigenomică, nutrigenetică și medicină funcțională.

Pacienți

Mă adresez oamenilor care doresc să-și îmbunătățească sau să-şi schimbe stilul de viață pentru a atinge şi menţine o stare optimă de sănătate pe termen lung. Oamenii sunt unici, prin urmare abordarea fiecărui pacient este personalizată.

Afilieri

dr ana maria stoica functional medicine certified practitioner badge
endocrine society logo
European Thyroid Association logo
Societatea Romana Endocrinologie Logo
IMS logo
european society endocrinology logo

Ce spun pacienții

Succesul parteneriatului dintre pacient şi specialistul în medicină funcţională se bazează pe feedback-ul constant venit din partea pacientului

Programul de medicină funcțională în care mă aflu de mai bine de 1 an m-a ajutat cel mai mult să înțeleg cum funcționează organismul meu, care sunt nevoile lui pentru vindecare şi faptul că relația minte-trup este una circulară. Dacă mereu am crezut că știu ce mănânc şi că stilul meu de viață meu este unul normal, imediat ce am început Food journaling împreună cu doamna doctor Ana Maria Stoica, am avut surpriza de a constata o serie de simptome care intraseră în “normalitate” de ani buni. Alexandra A., 33 ani.

Prima întâlnire este foarte complexă şi poate dura câteva ore deoarece doamna doctor are nevoie să cunoască tot istoricul pacientului. De la vârsta 0 până în prezent. Ce medicamente a luat în primii 3 ani de viață, când au avut loc evenimente cu impact emoțional, ce cazuri medicale există în familie şi multe alte întrebări.

Ȋn baza acestui studiu şi a rezultatelor unui set de analize complexe specifice, am început protocolul personalizat (suplimente şi dietă alimentară). Doamna doctor a urmărit îndeaproape food journal-ul meu şi a făcut mereu ajustări “în timp real”, în funcție de simptomele pe care le aveam. Prin urmare, relația medic-pacient devine una, aş putea spune, de colaborare, întrucât scopul doamnei doctor este ca protocolul să fie mereu adaptat şi să răspundă cât mai concis nevoilor mele. Ȋn plus, răbdarea şi susținerea pe care le-am primit în tot acest proces, au fost foarte importante pentru mine. Deoarece nicio decizie nu se ia brusc, ci doar ținând cont de toate aspectele din viață pacientului – emoțional, economic, mental şamd.

Urmez acest program de peste șase luni şi pot să spun că sunt alt om. Am slăbit 7 kg, dorm foarte bine, mă scol odihnită şi plină de energie, nu mai am tulburări de ritm cardiac şi de tensiune şi, cel mai important nu mă mai simt rău după ce mănânc. Pot doar să-i mulțumesc doamnei doctor pentru răbdarea, înțelegerea şi dedicarea de care dă dovadă, precum şi pentru dorința de a te ajuta să te faci bine. Alexandrina A., 74 ani.

Am ajuns la doamna doctor Ana Maria Stoica după mai multe încercări de a găsi cauza tulburărilor mele. Mă îngrășasem mult, eram tot timpul obosită, fără energie, cu o stare de răceală care devenise aproape cronică, dar, mai ales, nu mai știam ce să mănânc pentru că părea că orice mâncam îmi dădea acea stare. Ȋn plus, aveam tulburări de ritm cardiac şi pusee de tensiune. Ȋn cele din urmă, nora mea mi-a povestit că aflase despre doamna doctor Ana Maria Stoica, așa ca m-am hotărât să încerc şi bine am făcut. A fost foarte amabilă, a discutat trei ore cu mine, apoi mi-a recomandat cam 30 de analize. Pe baza acestor analize, mi-a stabilit un regim alimentar personalizat care cuprinde anumite alimente, dar a şi eliminat unele alimente din dietă. Alimentele trebuie cântărite, iar mesele trebuie să fie la un interval de minim cinci ore una faţă de alta. Am urmat întocmai indicațiile, scriind pe hârtie tot ce am mâncat şi, la sfârșitul zilei, ce simptome am avut. I-am trimis săptămânal doamnei doctor toate aceste observații şi, pe baza lor, a ajustat meniul.

Dr. Ana Maria Stoica Medicina Functionala

Aveți nevoie de un plan de tratament individualizat?

Urmărți pașii pentru programare din pagina de contact pentru a stabili prima consultație.

Scroll to Top